Laatste nieuws
  1. Start nieuwe seizoen
  2. MU22 goed bezig … (verslag BVL – MSV dd 220918)
  3. Ronald “onderscheiden” met de NBB-speld
  4. BELANGRIJK …. ALV op 7 juni!
  5. BVL 45 Jaar! Jubileumfeest 16 juni!

Trainingsschema

“Hard work beats talent

when

talent fails to work hard!”

Waarom trainen? Voor de liefde van het basketbal en de wens om beter te worden. Dat is waarom iedereen elke sport zou moeten spelen, toch? Omdat je ervan houdt. Houd je van een sport, dan weet je waarom het zoveel voor je betekent en wil je je inzetten om steeds beter te worden. Dat doe je door jezelf te verbeteren, maar ook samen met je teammaten te verbeteren. Trainen betekent actief oefenen, nieuwe dingen leren én fouten maken. Ja natuurlijk ook veel fouten maken, want van fouten kun je leren en dat maakt je een betere (team)speler. Zo kun je samen groeien, want basketbal is een teamsport! Eén goede speler maakt namelijk nog geen goed team.

Een goede speler laat ook zijn team beter spelen!

Hoewel basketbal veel fysieke oefening met zich meebrengt (zweten), is een groot deel ervan ook mentaal. Door je mentaal voor te bereiden op situaties in de wedstrijden, kun je dan misschien niet voorzien hoe een wedstrijd precies gaat verlopen. Het helpt je wel er zo goed mogelijk op voorbereid te zijn en beter of sneller te kunnen reageren: spelinzicht en ervaring.

Tijdens onze trainingen werken we aan conditie, fundamentals (zoals dribbelen, passen, rebounden en shooting), tactiek en mentale weerbaarheid. Daarnaast bespreken we ook met elkaar de ervaring van een gespeelde wedstrijd (wat ging goed en wat kan beter), zodat we ook hiervan leren en onszelf weer beter kunnen maken.

Bekijk hier het trainingsschema

Let op:

  1. we trainen van eind augustus / begin september tot medio/eind mei
  2. in de schoolvakanties zijn er minder of geen de trainingen
BVL trainingsschema